Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- معاون اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور با تاکید بر گستردگی مفهوم نشاط اجتماعی، افزود: برنامه ریزان و صاحب نظران موضوع نشاط اجتماعی را به یکسری هیجانات آنی تقلیل ندهند و فکر نکنند که اگر هیجانات آنی مدیریت شود، در جامعه نشاط به وجود می آید.

رضا محبوبی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با تاکید بر اینکه مفهوم نشاط اجتماعی را به گذران اوقات فراغت تقلیل ندهیم، گفت: معمولا زمانی که از نشاط صحبت می کنی، جایگاه نشاط معنوی و یا مفهوم رضایت از زندگی را در کل نادیده می گیریم و یا به طور مثال اگر دو کنسرت در جامعه لغو شود می گوییم که نشاط کم شده است؛ این درحالیست که هر چند این موارد تاثیرگذار است اما مفهوم نشاط گسترده تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** تقلیل نشاط اجتماعی به مفاهیم و برنامه هایی چون برپایی کنسرت،اشتباهی استراتژیک است
محبوبی بر لزوم تغییر نگاه در سیاست گذاری ها اشاره کرد و افزود: اگر فکر کنیم که نشاط اجتماعی را می توانیم با برگزاری چند کنسرت ارتقا بخشیم، اشتباهی استراتژیک است زیرا اثر تمهیدات ساختاری به مراتب بیشتر و پایدارتر از تمهیدات برنامه ای است که به صورت موقتی اجرا شود.

** سیاست ها و اقدامات برنامه ریزان تقویت کننده نشاط اجتماعی باشد
معاون اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور گفت: همه اقداماتی که در بعد سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها انجام می شود، باید از نظر نشاط اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد تا ببینیم که چه پیامدهایی بر نشاط عمومی دارد و به بیانی دیگر، همه سیاست ها و اقدامات برنامه ریزان تقویت کننده نشاط اجتماعی باشد.
معاون اجتماعی مرکز امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور تصریح کرد: عامل مهم در ایجاد نشاط اجتماعی، سیاست گذاری ها و برنامه ریزی هاست و در علت یابی اینکه چرا نشاط اجتماعی پایین است نمی توانیم این مساله را به وضعیت عمومی از حیث شاخص های اقتصادی، شغل، بیکاری ارجاع دهیم.
وی ادامه داد: اگرچه مقولات اقتصادی و معیشتی بر کم و کیف شاخص های اجتماعی از جمله نشاط و امید اجتماعی تاثیر مستقیم دارد اما این موارد نیز ناشی از مجموعه ای از سیاست ها و برنامه هایی است که با آن جامعه اداره می شود و به هر حال در چارچوب همین سیاست ها و برنامه هاست که وضعیت اقتصادی و معیشتی هم پیش آمده است بنابراین تمرکز بر اصلاح سیاست ها و برنامه های مناسب تر و دقیق تر ضروری است.

** ایجاد نشاط مستمر نیازمند تغییرات بنیادین در سیاست ها و برنامه هاست
محبوبی با تاکید بر لزوم اصلاحات ساختاری و تمهیدات زیربنایی برای تقویت نشاط اجتماعی در جامعه افزود: ایجاد نشاط مستمر نیازمند تغییرات بنیادین در سیاست ها و برنامه هاست و تا وقتی این ساختارها و این عملکردها تصحیح نشود، نمی توان انتظار داشت که با اقدامات روبنایی سطح نشاط جامعه را بالا ببریم.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال تا وقتی که نظام پذیرش دانشجو در دانشگاه ها مبتنی بر رقابت کنکور باشد، به طور سیستماتیک سال ها جوانان و نوجوانان تحت تاثیر استرس مستمر قرار می گیرند و یا برپایی آزمون های مداوم در نظام آموزش و پرورش که البته وزیر آموزش و پرورش در این باره به حذف آزمون ها در دوره ابتدایی اشاره داشتند، روحیه نشاط اجتماعی را تضعیف می کند.

** تغییر ساعت رسمی کشور در 6 ماهه نخست هرسال بر سلامت روان افراد جامعه تاثیر منفی دارد
این جامعه شناس اظهار کرد: مثال دیگر درباره تغییر ساعت رسمی کشور در 6 ماهه نخست هرسال است که براساس مطالعات صورت گرفته از سوی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، اجرای این سیاست بر سلامت روان جامعه تاثیر منفی می گذارد اما این مساله صرفا به دلیل صرفه جویی در مصرف انرژی و بدون در نظر گرفتن تاثیر آن بر سلامت روان افراد جامعه اعمال می شود.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: جامعه نیازمند انسان های توسعه یافته است و اگر افراد در هر سطحی از روح وروان سالم و بانشاط برخوردار باشند، عملکرد مطلوب تری خواهد داشت.

** ایران در میان 158کشور، رتبه 105را از نظر نشاط داراست
محبوبی وضعیت شاخص نشاط اجتماعی در جامعه را نامطلوب ارزیابی کرد و یادآور شد: نشاط اجتماعی چندان مطلوب نیست به طوری که براساس گزارش سال 2016 از نظر شاخص های جهانی نشاط، ایران در میان 158کشور، رتبه 105را داراست.
این جامعه شناس با تاکید بر لزوم تغییرات ساختاری اساسی برای بهبود وضعیت نشاط اجتماعی، اظهار کرد: بهبود مولفه ها و شاخص های نشاط اجتماعی باید جدی گرفته شود زیرا در نقطه مقابل این مفهوم، شاهد گسترش آسیب های اجتماعی خواهیم بود و در واقع اگر به این مقوله توجه لازم نشود، بی هنجاری و نابسامانی اجتماعی بیشتری رقم می خورد.
وی با تاکید بر نقش رسانه ها در تقویت نشاط اجتماعی، یادآور شد: رسانه ها پیشانی تماس مردم با پشت پرده سیاست ها هستند و اگر نگاه عالمانه و موشکافانه نسبت به سیاست ها داشته باشند می توانند در اصلاح ساختارها نقش موثری ایفا کنند همچنین ضروری است تا در مورد انتشار اخبار به پیامدهای آن توجه داشته باشند.
اجتمام**3229** 1418
خبرنگار: حنانه شفیعی** ناشر: مریم برزآبادی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۳۹۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی

به گزارش خبرنگار مهر ۱۸ اردیبهشت ماه سال روز وفات حسین عظیمی آرانی است که اساتید و کارشناسان علم اقتصاد او را به عنوان یکی از چهره‌های برتر علم اقتصاد می‌شناسند که نقدهای جدی به سیاست تعدیل اقتصادی داشت و بارها نسبت به این سیاست که مورد حمایت دولت پنجم به بعد بود انتقادات جدی وارد کرد.

تحصیلات دوره ابتدایی را در شهرستان آران گذراند و در سال ۱۳۴۴ دوره دبیرستان را در شهرستان کاشان در رشته ریاضی فیزیک به اتمام رساند. همان سال با ورود به دانشگاه تهران در رشته اقتصاد مشغول به تحصیل شد. در سال ۱۳۴۹ دوره فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) اقتصاد با گرایش توسعه دانشگاه تهران، موفق به اخذ بورس تحصیلی دانشگاه آکسفورد انگلستان شد. پس از عزیمت به انگلستان، به فراگیری علم اقتصاد در یکی از معتبرترین دانشگاه‌های نوبل آور جهان پرداخت. در سال ۱۹۸۰ میلادی دوره دکتری رشته اقتصاد توسعه این دانشگاه را با درجه عالی به پایان رساند. موضوع رساله او " بررسی رابطه رشد اقتصادی، توزیع درآمد و فقر با توجه به مسائل ایران بود.

مسئولیت‌های اجرایی

شروع فعالیت‌های کاری زنده یاد حسین عظیمی از سال ۱۳۴۵ با کارآموزی در سازمان برنامه و بودجه وقت آغاز شده و تا سال ۱۳۴۶ ادامه یافت. از سال ۱۳۴۸ در مؤسسه تحقیقات اقتصادی دانشگاه تهران به طور رسمی مشغول به کار شد که تا سال ۱۳۵۱ ادامه یافت. در سال ۱۳۴۵ به خدمت مؤسسه برنامه ریزی ایران درآمد؛ مؤسسه ای که تحت پوشش دوگانه سازمان برنامه و بودجه ایران و سازمان ملل متحد فعالیت می‌کرد. در این دوره مسئولیت اجرایی تحقیقات و ارائه آموزش‌های کاربردی برنامه و بودجه مؤسسه را به عهده گرفت و تا سال ۱۳۵۶ به فعالیت خود در این مؤسسه ادامه داد.

از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۸ در سازمان برنامه و بودجه در رده‌های مختلف مختلف شغلی از جمله کارشناس، مشاور، معاونت دفتر، ریاست دفتر و عضویت در ستاد مرکزی برنامه و بودجه فعالیت کرد.

از سال ۱۳۸۱ با قبول مسئولیت ریاست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی که از ادغام دو مؤسسه آموزشی و پژوهشی در برنامه ریزی و توسعه به وجود آمده بود، به یکی از ارکان مهم سازمان مدیریت و برنامه ریزی بازگشت مؤسسه ای که در سال ۱۳۴۵ نیز سابقه خدمت در آن را تجربه کرده و با این انتصاب و فعالیت‌های اجرای – تحقیقاتی خود در این مؤسسه را مجدداً آغاز کرد. این آخرین مسئولیت اجرایی او بود.

شاید سرنوشت این بوده که شروع و پایان کارش در مؤسسه باشد. زنده یاد دکتر عظیمی در مدت کوتاهی که ریاست مؤسسه را بر عهده داشت تلاش گسترده‌ای را برای تهیه مقدمات برنامه چهارم توسعه آغاز کرد در اسفند ۱۳۸۱ بزرگترین همایش اقتصاد ایران با عنوان چالش‌ها و چشم انداز اقتصاد ایران را با حضور بیش از ۳۵ مؤسسه تحقیقاتی و حضور بیش از ۶۰۰ نفر از صاحب نظران محققین و دانشگاهیان کشور برگزار کرد.

فعالیت‌های دانشگاهی

در سال ۱۳۴۹ اولین تدریس دانشگاهی خود را در دانشگاه تهران تجربه کرد و وارد جرگه معلمی شد. علاوه بر دانشگاه تهران، دانشجویان دانشگاه‌های علامه طباطبایی و تربیت مدرس تهران نیز در کلاس درسش، علم اقتصاد را آموخته اند. از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۲ به عنوان استاد مدعو در دانشگاه آکسفورد انگلستان که زمانی در آن تحصیل می‌کرد، به آموزش علم اقتصاد پرداخت. پس از جدا شدن از سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۳۶۸، به عضویت هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی درآمد و به عنوان مدیر گروه اقتصاد واحد علوم. تحقیقات تهران به تعلیم و تربیت دانشجویان رشته اقتصاد در مقاطع تکمیلی پرداخت و تا پایان عمر، با حفظ این سمت، معلمی می‌کرد.

مجموعه آثار عملی

زنده یاد حسین عظیمی در تولید آثار علمی مکتوب، تلاش ارزنده‌ای داشت. علاوه بر مجموعه سخنرانی‌هایی که از ارزش علمی بسیار بالایی برخوردار بوده و قابل جمع آوری و تألیف هستند، مجموعه آثار مکتوب او به بیش از پنج هزار صفحه استاندارد می‌رسد.

مجموعه آثار منتشر شده زنده یاد عظیمی شامل ۸ جلد کتاب تألیفی و ترجمه شده و حدود یکصد مقاله علمی است که اکثر مباحث آنها در حوزه علم اقتصاد در مجلات معتبر علمی منتشر شده است. از جمله کتاب‌هایی که وی به رشته تحریر درآوده است می‌توان به بانک‌های توسعه‌ای با تکیه بر بانک توسعه صنعت و معدن ایران؛ مقدمه‌ای بر نظریه اقتصاد سنجی؛ تورم مقدمه‌ای بر علم اقتصاد؛ سیاست اجتماعی در کشورهای توسعه نیافته؛ مدارهای توسعه نیافتگی در اقتصاد ایران؛ چشم انداز اقتصاد ایران؛ ایران امروز در آئینه مباحث توسعه اشاره کرد.

نظریات حسین عظیمی، از روش شناسی خاصی برای تحلیل تمدن جدید صنعتی یاهمان توسعه وارایه پیشنهادات برای توسعه اقتصادی ایران برخوردار است. ایشان اعتقادی به علم اقتصاد واحد نداشته و معتقد بود که علم اقتصاد در کشورهای در حال توسعه (در حال گذر) همان اقتصاد توسعه است و تدریس نظرات غیر توسعه‌ای کشورهای غربی برای کشورهای در حال توسعه کاربرد ندارد. از این‌رو، دکتر عظیمی معتقد بود که باید از نظرات شکل گرفته در غرب استفاده کرد اما بایدآن‌ها را بومی و توسعه‌ای کرد. بسیاری از تئوری‌های غربی نامناسب هستند که باید کنار گذاشته شوند. در این خصوص مهارت دکتر عظیمی در غربال سازی اندیشه‌های علمی بود. ایشان به خوبی در انطباق دادن نظریات اندیشمندان توسعه در بعد از جنگ جهانی دوم با شرایط اجتماعی- اقتصادی ایران مهارت داشت و به خوبی عدم تطابق بسیاری از نظریات را بیان می‌کرد.

عظیمی در اولین سمینار بازسازی اقتصاد ایران پس از جنگ، که در سال ۱۳۶۸ برگزار شد، به صراحت نقایص و اشتباهات فاحش سیاست‌های تعدیل اقتصادی در برنامه اول توسعه را تشریح نموده و به درستی، بحران اقتصادی ناشی از آن را پیش‌بینی کرده بود.

کد خبر 6100139 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • بزرگان استان قزوین اجازه شایعه سازی برای مدیران را ندهند
  • انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی
  • خرید دریچه فاضلاب چدنی در تهران | شرکت دانش بنیان ذوب ریزان
  • پویایی و نشاط جامعه در گرو تعلیم و تربیت صحیح است
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • (ویدئو) چرا دولت سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی را اجرا نکرد؟
  • اساتید دانشگاه سرآمدان فرهنگی جامعه هستند